Echipamente robotice pentru logistica, procesele logistice actuale necesită viteză de execuție și corectitudine aproape de 100%. Creșterea importanței e-commerce din fluxurile logistice uzuale face ca importanța automatizării proceselor logistice să crească. IDTotal vă sprijină în implementarea unor sisteme automatizate de mutare (moving), sortare (sorting), transport și preluare (picking) produse din orice domeniu.

Folosind următoarele tehnologii:
– Mișcare autonomă și cartografiere
– Lidar pentru reconstrucție 3D
– Recunoașterea vizuală a imaginii
– Învățare automată
– Cartografierea vizuală a ambalajelor
– Algoritmi proprietari pentru numărarea articolelor
oferim posibilitatea implementarii stocului semi-automat
luarea, cu un cost-beneficiu de cel puțin 50%.

Automatizari de procese logistice

Date și fapte care ne recomandă ca partener preferat al clienților noștri

Echipa noastră vă oferă cele mai potrivite soluții logistice adaptate cerințelor dumneavoastră

250

clienti

60000000

obiecte scanate anual

700

proiecte implementate

2000

echipamente inteligente

3000

personal disponibil

20

ani de experienta

Creșterea productivității dincolo de capacitatea umană

Creșterea productivității umane s-a realizat în multe industrii prin formare, digitalizare, eficientizarea așezării produselor, dar, indiferent cât de mult se investește în această direcție, există o limitare dată de natura umană ce nu poate fi depășită. Creșterea de capacitate este de asemenea problematică, pentru că presupune un ciclu lung de recrutare, formare, eficientizare, iar resursele umane sunt din ce în ce mai scumpe și mai greu de găsit. Aici intervin roboții industriali, care au capacitatea de a crește productivitatea proceselor logistice pentru mărfuri cu rate între 200-300%, fără modificări semnificative ale spațiilor logistice actuale.

Implementare sisteme robotizate de logistică (roboți autonomi)

IDTOTAL vă sprijină în implementarea unor sisteme complet automatizate de picking, transport, sortare și așezare de produse din domeniul logisticii de produse de consum, cosmetice, textile, electronice, specializate, etc. Prin implementarea acestui sistem care se bazează pe roboți autonomi (AGV = Automated Guided Vehicles), companiile active în domeniile B2B, B2C, e-commerce, logistică, producție, servicii de logistică (Third Party Logistics – 3PL) își pot crește productivitatea cu până la 300% iar acuratețea poate ajunge la peste 99.7% (în funcție de tipul produselor, industrie, procese).

Implementarea unor sisteme automatizate de logistică poate fi realizată în orice organizație care lucrează cu stocuri, atât din domeniul logisticii – B2B, B2C, 3PL, cât și în domeniul producției dar și în alte sectoare de activitate (spitale, organizații guvernamentale, etc).

Sistemele automatizate care se bazează pe roboți autonomi pot fi implementate în orice spații de depozitare, producție sau logistică. În general, acestea sunt spații care nu presupun accesul publicului, ci doar al personalului companiei, însă există și implementări în care roboții autonomi pot transporta produse în spații cu acces public (cum ar fi spitale).

Instalarea unor sisteme automatizate de roboți autonomi nu presupune modificarea spațiului existent ci doar adaptări pentru a permite mișcarea acestora și integrarea lor în infrastructura IT a companiei. Din punct de vedere al instalației electrice, nu sunt necesare modificări de putere, sistemul putând funcționa în condiții normale de acces la rețeaua electrică.

Sistemul automatizat bazat pe roboții autonomi dispune de un sistem de comandă și control propriu, care trebuie integrat cu sistemele IT ale clientului, pentru preluarea comenzilor de picking, sortare, transport, etc. Sistemul poate fi integrat cu orice sistem WMS existent sau poate fi integrat direct cu ERP-ul pe care îl operați.

Numărul de roboți logistici autonomi necesari pentru o implementare se calculează în funcție de mai mulți factori cum ar fi: numărul de comenzi pe zi, numărul de linii procesate pe zi, numărul de SKU-uri totale, numărul de SKU-uri active pe zi, etc. Suprafața depozitului poate fi un factor limitativ, dar nu se poate calcula un necesar de roboți doar în funcție de suprafață. În general, o implementare pornește de la 3 roboți și poate merge până la 20-30 sau mai mult, în funcție de indicatorii proceselor automatizate.

Implementarea unui sistem bazat pe roboți autonomi poate dura între 3 și 6 luni, inclusiv etapa de proiect pilot și integrarea în sistemele IT proprii. După realizarea proiectului pilot și integrarea corecțiilor/modificărilor constatate a fi necesare, scalarea sistemului prin adăugarea de roboți suplimentari poate fi realizată foarte rapid în 1-2 săptămâni, astfel încât să puteți să vă adaptați rapid unor perioade de vârf (Black Friday, Crăciun, campanii, etc).

Costul unui asemenea sistem include, pe lângă roboții autonomi și echipamentele anexe (stații de încărcare, echipamente de rețea, stații de picking, echipamente de depanare etc), dar și serverele specifice, stațiile de picking adaptate, licențe și servicii software. O ofertă completă putem să calculăm pe baza unui chestionar pe care îl vom completa în etapa de analiză.
Din punctul de vedere al recuperării investiției (ROI sau Return on Investment), conform experiențelor utilizatorilor unor asemenea sisteme, recuperarea investiției se poate realiza în 3-12 luni, în funcție de tipul de produse deservite, de tipul comenzilor realizate, de marjele de profit, etc.

Cereti o oferta

Cereți o Ofertă

Cereți o Ofertă sau pur și simplu ne puneți o Intrebare

CERE OFERTA
ro_RORomanian